Welke Koffie Voor Cappuccino Is Het Meest Geschikt

Published Mar 24, 21
10 min read

Barista Service - Guus Koffie

Dit artikel is eerder verschenen op AD Koken & Eten. Meer culinair nieuws? Kijk dan hier. Rob Clarijs dronk amper tien jaar geleden pas zijn eerste bakkie pleur, tijdens de pauze in een pizzeria. ,,Gewoon zo’n volautomaat, ik dacht er verder niet echt over na. Dat werd anders toen ik ging mijn vriendin leerde kennen.

En het werd nog anders toen ik stage liep in Kopenhagen en vanwege gebrek aan internet mijn toevlucht zocht in hippe koffiebarretjes. Er ging een wereld voor me open. Wat kan koffie lékker zijn!”Eenmaal thuis solliciteerde hij bij koffiebarretjes. ,,Maar ze wilden me nergens hebben, behalve bij Douwe Egberts. Ik ontdekte dat je alles kon leren: alle technieken, alle vaardigheden.

De beste koffiemachines van 2021 - BlijeboonBij deze workshops leer je álles over de perfecte koffie, cappuccino of latte art - indebuurt Utrecht


Training na training heb ik gevolgd. Ik wilde de beste barista ter wereld worden.” En dat werd hij vorige week tijdens Coffee Masters 2019 (‘zeg maar de Olympische Spelen onder de koffiewedstrijden’) in Londen. Waar hij vorig jaar, toen hij tweede werd, nog punten liet liggen op het onderdeel bestelling op snelheid, was hij nu de eerste die alle drankjes perfect maakte.

Guus Coffee - Kwalitatieve Koffie En Koffiemachines Op Het Werk

Daarvoor moet je een paar dingen meten om het later nog een keer te kunnen doen op dezelfde manier. Een aantal tools: een precisieweegschaal, timer en een maatbekertje (of shotglaasje). Weeg je hoeveelheid koffie af, meet de tijd die je als doorlooptijd hebt en het volume van je resultaat. Er zijn nog veel meer opties om dingen te meten, maar dit zijn de eerste en beste tools voor een consistent lekker kopje koffie.

Smaakt-ie perfect? Dan kun je dat perfecte kopje nog eens maken naar aanleiding van je notities! Gebruik jij dezelfde pan twee keer zonder ‘m af te wassen? De meeste mensen niet geloof ik. Het is daarom ook extra belangrijk om met koffie zetten schoon te werken. Maak je materiaal tussendoor goed schoon.

Zorg er voor dat je om de zoveel tijd een flinke schoonmaakbeurt of onderhoudsbeurt geeft aan je spullen en ontkalk ze regelmatig zodat ze goed schoon zijn en lang mee kunnen gaan. Er is natuurlijk een kans dat de eerste koffie die je maakt niet smaakt zoals je had gehoopt.

Barista • Mister Baristacursus Met Een Eigen Koffie Kar

Blijf oefenen, dan word je vanzelf beter en voor je het weet zet je fantastische pour-over koffies (opschenken in een filter, red.), de perfecte espresso en cappuccino’s met een driedelige tulp als latte art. Smaakt jou koffie zoals je wilt? Dan hoef je niks te veranderen. Maar proef je ergens een koffie die je fantastisch vindt? Dan wil je dat natuurlijk zelf ook kunnen! Maar smaak blijft persoonlijk, dus niet iedereen vind dezelfde koffies lekker.

Als je bijvoorbeeld kijkt naar espresso: een Ethiopische koffie die licht is gebrand zal een totaal andere ervaring opleveren dan een donker gebrande klassieke Italiaanse blend. Er is geen goed of fout! Ga op zoek naar jouw smaak en sta open voor nieuwe smaken. Het is eigenlijk heel simpel: Je kunt niet verwachten om een Grand Prix te winnen in een afgeschreven auto zonder APK en 250.

Hetzelfde geldt voor het zetten van espresso. Je kunt niet verwachten de perfecte espresso uit een slecht onderhouden goedkope machine te krijgen. Dat wilt niet zeggen dat het niet mogelijk is! Maar een goed onderhouden espressomachine maakt het wel een stuk makkelijker en goedkoop is duurkoop, vergelijk het maar met een auto.

Barista Koffie

Die van mij bijvoorbeeld. barista oat milk. Het begint tenslotte met goede koffiebonen. En wil je heerlijke espresso zetten maar met een klein budget? Kijk dan eens naar de Rok Espresso Maker of Flair Espresso Maker, beiden perfecte alternatieven om voor een zacht prijsje een fantastische espresso te kunnen zetten, alleen het kost je wel wat extra energie.” .

Fleur de Café maakt van ieder kopje koffie een echte beleving. Daarom zijn wij er ook van overtuigd dat we echte barista koffie in huis hebben. Kwaliteit staat bij ons altijd voorop. Doordat wij onze koffiebonen dagelijks vers branden in onze eigen koffiebranderij, kunnen wij de kwaliteit van onze barista koffie blijven waarborgen.

Een barista is een vakman of -vrouw die alles weet over het proces van koffiezetten en als geen ander de beste espresso, cappuccino of latte macchiato kan maken. Geen wonder dus dat u waarschijnlijk uw lekkerste kop koffie drinkt wanneer die door een barista gezet is. Wilt u die echte barista belevenis ook vaker ervaren? Dat kan dankzij onze kwalitatieve barista koffie.

Barista • Mister Baristacursus Met Een Eigen Koffie Kar

Bent u op zoek naar krachtige en donkergebrande koffiebonen? Wij hebben verschillende bonen en blends die een volle koffiesmaak met zich meebrengen. Deze bonen zijn bij uitstek geschikt om een heerlijke cappuccino of ristretto mee te zetten. Heeft u liever een subtielere smaak? Dan kunt u ook voor de zachtgebrande bonen uit ons assortiment kiezen - barista oat milk.

Om de lekkerste barista koffie te kunnen bereiden, heeft u de juiste spullen nodig. Bij Fleur de Cafe vindt u alle barista tools die u nodig heeft om een perfect kopje koffie te zetten, zoals melkkannen, afklopbakken en tampers. Bovendien bieden wij een compleet assortiment aan barista koffie, apparaten en accessoires.

Zo haalt u de koffie die normaal de barista voor u zet, gemakkelijk in huis, kantoor of in uw eigen horecagelegenheid. Bent u nog niet bekend met een uitgebreide koffiemachine of baristatechnieken om de perfecte barista koffie te zetten? Geen probleem. Fleur de Café helpt u graag door u de mogelijkheid te bieden trainingen bij ons te volgen.

Thuisbarista Workshop - Maak Indruk Met Zwarte Koffie

In een snelle cursus leert u binnen twee uur hoe de machine werkt en hoe u verschillende koffievarianten kunt bereiden. Ook kunt u meer baristavaardigheden ontwikkelen met onze baristaworkshop. Op aanvraag kunnen wij voor u en uw personeel een training verzorgen. Dit kan zowel bij u op locatie als bij Fleur de Café.

Zo leren u en uw medewerkers hoe de espressomachine optimaal gebruikt kan worden en hoe u snel en met constante kwaliteit melk opschuimt. Ook leert u met de benodigde barista tools om te gaan. Fleur de Café is groothandelaar in barista koffie met een eigen koffiebranderij, gevestigd in Deventer. Wij richten ons op horeca, retail en particulieren.

Tevens bieden we diverse verpakkingsmogelijkheden en de mogelijkheid om uw eigen etiketten te maken. Heeft u een vraag over ons assortiment of wilt u meer weten over onze werkwijze en de mogelijkheden van private label koffie? Neem gerust contact met ons op. We adviseren u graag! Misschien overbodig om te vermelden, maar wil je echt verse koffie schenken, dan is het zelf malen van de koffiebonen een must.

#1 De Beste Koffiemachines 2021 [Top-10 & Reviews]

Daardoor schenk je altijd lekkere verse koffie. De koffiemaling is afhankelijk van uw zetmethode. Alles over de verschillende koffiemalingen en zetmethodes. Voor zover bekend ligt de koffie oorsprong in het land Ethiopië en groeide het daar in het tropisch regenwoud. Er bestaat echter een mooi verhaal uit Jemen over de geschiedenis van koffie...

Wat is een barista eigenlijk precies? En hoe word ik een barista? Het zijn vragen die ik nog steeds regelmatig krijg. Het beroep barista spreekt velen tot de verbeelding. Ik denk dat er ontzettend veel mensen, jong en oud enorm geïnteresseerd zijn in dit vak en het graag willen leren.

Een ontwikkeling die ik echt geweldig vind en een mooi compliment voor de industrie waarin we allang niet meer op zoek zijn naar een koffiezetter of bar medewerker maar zijn gaan begrijpen dat het zoveel meer is dan een hobby. Barista’s waren zo’n twintig jaar geleden nog amper of zelfs helemaal niet te vinden in Nederland.

Barista Workshop Van Guus Koffie

In de horeca begon het allemaal pas later, veel later. Mijn eerste ontmoeting met een ‘echte’ barista was in 2006 tijdens een stage in Amsterdam. Ik had geen idee van het woord en de wereld die achter koffie schuilde en was nog steeds in de veronderstelling dat Starbucks die zijn opmars aan het maken was in de VS en op TV de lekkerste koffie maakte.

Dit opende voor mij een deur. Al snel kwam ik er achter dat koffie zoveel meer is en dat een barista als het ware de spreekbuis is van alle stappen die het moet ondergaan voordat het bij de consument terecht komt. De glimmende machines en tools waar ik geen idee van had waarvoor het diende werkte als een grote magneet op mij en ik besloot dat ik dat ook wilde worden.

De naam barista komt uit Italië. Daar is het al jaren een beroep waarin, veelal mannen de dienst draaien in een espressobar en de hele dag door koffie maken voor hun klanten. Toen de koffie movement groeide en de second wave in Nederland neer streek was dit door de industrie een aangenomen term om een professionele koffiezetter te benoemen.

Barista • Mister Baristacursus Met Een Eigen Koffie Kar

Je hoeft ook niet eerst een heleboel trainingen en cursussen te volgen voordat je een barista bent. Wat een barista dan ook precies is heeft geen vaste definitie. Al heeft iedereen in de industrie wel min of meer dezelfde ideeën daarover. Dit is mijn definitie: Ik vind dat een barista voldoende kennis moet hebben over de oorsprong van koffie, de stappen die het product moet ondergaan voordat het in zijn/haar handen terecht komt.

Dat hij of zij snapt welke variabelen invloed hebben op smaak en daar ook controle over heeft (barista nieuwegein). Daarnaast vind ik het net zo belangrijk dat een barista zijn of haar kennis kan overbrengen op de gast met super goede customer skills. Iemand kan nog zo goed koffiezetten, het extractie proces tot op de gram kunnen controleren maar als je het niet kunt overbrengen naar je gast, je verstopt achter je machine of nog erger: de arrogante betweter uit gaat hangen sla je wat mij betreft de plank volledig mis.

En believe me, dit is niet iets wat je even op een training leert. Dit is niet iets wat je in een dag tot je kunt nemen, hier zitten eindeloos veel uren in. Ik weet dat er mensen zijn die denken: oh, als ik maar een hartje of rosetta weet te schenken dan ben ik er! Ja, latte art schenken hoort in mijn optiek bij het vak maar is zo’n klein onderdeel.

Barista • Mister Baristacursus Met Een Eigen Koffie Kar

Waarmee ik zou beginnen is eerst je kop koffie thuis aan te gaan pakken. Investeer in een goede maler en ga eerst eens opzoek naar goede koffiebonen. Lees alles wat los en vast zit over koffie. Er zijn inmiddels talloze boeken en blogs (ahum) te vinden over dit onderwerp. Neem de tijd want voor je het weet zit je enkels diep in stof dat gaat over de samenstelling van water, TDS, roast profiles en de nieuwe oogst uit Colombia.

De volgende stap is een logisch gevolg: zoek een baan als beginnend barista. Zoek uit of jouw favoriete espressobar op de hoek nog plek heeft om jouw net vergaarde informatie in de praktijk te kunnen brengen. Werken in een bar of op locatie is in mijn ogen super belangrijk om die o zo belangrijke customer skills en routine op te kunnen bouwen.

Helemaal perfect is het als je een mentor kunt vinden die jou onder zijn/haar hoede wilt nemen. Hebben trainingen dan helemaal geen zin? Ja zeker wel. De SCA (Specialty coffee association) heeft een prachtig coffee skills program opgezet bestaande uit vijf verschillende modules (Barista skills, Sensory skills, Brewing, Roasting en Green coffee). barista vacatures.

Barista Oat Milk

En wil je van alles een beetje proeven kies dan voor de ‘Introduction to coffee’ training. Deze trainingen worden over de hele wereld gegeven en bestaat uit een vast omlijnd curriculum en examen. Dit betekent dat je ongeveer dezelfde stof aangeboden krijgt ongeacht de trainer, AST’s (Authorized SCA Trainer) genoemd.

Let wel op niet elke AST is geautoriseerd om alle modules les te geven. Als je op de volgende link klikt vind je een mooi overzicht van alle trainers in Nederland. Het diploma van de SCA is het meest gebruikte koffie educatie systeem. Het geeft in mijn ogen heel duidelijk aan wat ik kan verwachten van een persoon die net een Barista Skills Foundation training succesvol heeft afgerond.

Navigation

Home

Latest Posts

Marketing En Reclame Nederland

Published Mar 25, 22
8 min read

Sale O&K

Published Mar 19, 22
10 min read